Bij gebruikers van private jets denkt men al snel aan popsterren of CEO’s van multinationals. Dat klopt voor een deel, maar als de sector hier afhankelijk van zou zijn dan was deze niet zo groot als nu. Hoe speciaal een privé vlucht ook is, het is zeer goed te verantwoorden. En (bijna) de gewoonste zaak van de wereld. Denk maar eens aan de tijdsbesparing die het oplevert.

Vluchten van private jets vallen onder de noemer General Aviation. Dit is een verzamelterm voor alle luchtvaart behalve airlines. Private jets worden niet alleen ingezet voor de jetset of captains of industry. De toestellen worden ook gebruikt voor humanitaire doelen. Bijvoorbeeld; het vervoeren van materialen en gereedschappen of soms is het de enige manier om afgelegen gebieden te bereiken.

 

Met een private jet vliegt u de meest directe route naar uw reisdoel op het moment dat u kiest.

 

Een private jet kan een superdeluxe toestel zijn dat grote afstanden aflegt en een grote cabine heeft voor twintig passagiers of meer. Maar het gemiddelde privétoestel is geschikt voor zes personen en heeft de afmetingen van een flinke SUV. Duizenden organisaties maken gebruik van een privétoestel, van fortune 500 bedrijven tot goede doelen en universiteiten.

Hogere productiviteit

Bedrijven die gebruik maken van private jets hebben een bewezen hogere productiviteit dan bedrijven die geen gebruik maken van private jets. En het zijn zeker niet alleen de CEO’s die gebruik maken van deze vorm van vervoer. De vluchten worden vaak ingezet voor tijdkritische vluchten met aan boord medewerkers van sales, technici of middle-management-personeel.

Private jets worden vooral ingezet wanneer de beschikbare reistijden van airlines niet in het reisschema passen en wanneer men naar een locatie wil waar airlines niet in de buurt komen.

Vol energie

De privéluchtvaart heeft onmiskenbare voordelen ten opzichte van airlines. Met een private jet vliegt u de meest directe route naar uw reisdoel op het moment dat in uw schema past, zonder oponthoud op vliegvelden. En uiteraard op zeer comfortabele wijze, zodat u vol energie aankomt op uw bestemming. De gewoonste zaak van de wereld, maar desondanks natuurlijk nog steeds heel bijzonder.

Wilt u meer weten over privé vliegen? Bezoek dan onze pagina over private jet of business jet

Gerelateerd: Private jet luchthavens in Nederland

 


 

Blijf op de hoogte

Als eerste relevante nieuwsitems in uw inbox ontvangen? Laat hieronder uw e-mailadres achter en ontvang maandelijks de nieuwsbrief:

Een moment geduld aub.