Fabrikant Cessna heeft dit najaar de vijfduizendste business jet afgeleverd, een goede reden om de serie Cessna Citation onder de loep te nemen. Het meest populaire model uit de Cessna-fabriek is de Citation XLS (model 560XL). Dit toestel werd in 1996 geïntroduceerd en wordt gebouwd in Wichita, Kansas (VS).

 

Cessna Citation XLS 560XL

 

De XLS behoort tot de klasse van de lichte business jets en wordt aangedreven door twee Pratt & Whitney PW545B motoren. Eerst heette de serie Excel, de tweede serie XLS en op dit moment is de XLS+ in productie.

De cockpitcrew van het toestel bestaat uit twee vliegers. En de Citation XLS heeft een bereik van ruim 3.400 km met een kruissnelheid van 816 km/u. Waar de cabine in sommige private jets minder ruim zijn, is de cabine van de Citation de ruimste in zijn klasse. Omdat de ruimte geschikt is voor wel tien personen. Maar voor de comfortabele is het doorgaans geconfigureerd met zes tot acht stoelen. Nog een ander voordeel van het toestel is dat passagiers in de cabine gewoon rechtop staan, wat het comfort natuurlijk ten goede komt.

Wilt u meer weten over private jets? Bezoek dan onze pagina over verschillende private jets.

Gerelateerd: Hoe bijzonder is een private jet eigenlijk?

 


 

Blijf op de hoogte

Als eerste relevante nieuwsitems in uw inbox ontvangen? Laat hieronder uw e-mailadres achter en ontvang maandelijks de nieuwsbrief:

Een moment geduld aub.