Groter is niet altijd beter. Dat geldt zeker voor het vliegen in business jets. Een ervaring die draait om tijd besparen, efficiency en een hoog serviceniveau. Een troef daarin is dat business jets een wel tien keer grotere keuze hebben uit vliegvelden dan wide-body vliegtuigen. En daarmee vaker op kleine luchthavens kunnen landen. Vergeet London Heathrow, deze kleine luchthavens bieden voordelen waar grote airports niet tegenop kunnen.

 

Vliegen naar kleine luchthavens bespaart tijd

 

Een business jet heeft een kortere landingsbaan nodig dan grote lijntoestellen. Daardoor komen veel meer vliegvelden in aanmerking als landingsplaats. Sommige daarvan liggen misschien wel dichter bij uw reisdoel, waardoor u tijd bespaart. Ook hebben deze kleine luchthavens minder last van filevorming in de lucht of tekort aan slots. We pikken er twee velden voor u uit.

London Oxford

Zaken in Oxford? Deze kleine luchthaven ligt ten Noordwesten van Londen, halverwege tussen de hoofdstad en industriestad Birmingham. Na aankomst bent u in twintig minuten in universiteitsstad Oxford. Londen is vanaf dit veld in 1h20 minuten te bereiken, maar als uw focus bij een bezoek aan de Britse hoofdstad ligt, zijn er meer kleine velden die in aanmerking komen, zoals London Biggin Hill of London Farnborough.

St Moritz (Engadin Airport)

Dit is met 1707m Europa’s hoogstgelegen luchthaven in het zuid-oosten van Zwitserland. Dit gebied in de Engadine-vallei, met ski-oorden als St. Moritz en Davos, is het best te bereiken per private jet. Grotere vliegtuigen zijn toegewezen op de airports van Zurich of Lugano. Deze liggen gemiddeld zo’n 200 km verderop!

De vliegvelden die zich richten op private jets besparen tijd. Het resulteert in een snellere reis met meer vrijheid om uw reisplannen naar eigen behoefte in te vullen. Onze medewerkers adviseren u graag over de meest optimale luchthaven voor uw bestemming.

Wilt u meer weten over privé vliegen? Bezoek dan onze pagina over private jets of business jets

Gerelateerd: Private jet luchthavens in Nederland

 


 

Blijf op de hoogte

Als eerste relevante nieuwsitems in uw inbox ontvangen? Laat hieronder uw e-mailadres achter en ontvang maandelijks de nieuwsbrief:

Een moment geduld aub.